Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /home/customer/www/elxiprer.org/public_html/wp-config.php on line 87
Espai d’espiritualitat - El Xiprer

Espai d’espiritualitat

Espai d’espiritualitat

Activitats
de la comunitat

La comunitat del Xiprer és un grup de persones molt diverses que es troben per celebrar la fe i acompanyar-se els uns als altres en el camí del seguiment i descobriment de Jesús.

La seva orientació cristiana els ha portat a acollir i acompanyar incondicionalment les persones que s’hi apropen i especialment els que viuen una situació més precària o de vulnerabilitat.

Si vols contactar o més informació:
xaviquincoces@elxiprer.com
Canal de Youtube

Pregària

Cada dimecres de 21 a 22h hi ha pregària a la capella de El Xiprer.

Espai d’espiritualitat

Trobades de
la comunitat

Els dissabtes a les 19h (a les 20h durant l’horari d’estiu) ens trobem tots junts a El Xiprer per celebrar l’eucaristia, depenent de si podem comptar o no amb un mossèn, o pregar entorn les lectures del diumenge, amb els cants i el silenci, i en acabat tots som convidats a quedar-nos a sopar, prolongant la celebració amb el compartir la taula i poder trobar-nos, conèixer-nos millor i així interessar-nos pels altres.

També, al llarg del curs, comptem amb dies de meditació, recessos i trobades especials per créixer, formar-nos i animar-nos en la fe de manera continuada, són dies de convivència, de diàleg, de reflexió i pregària, conduïts per persones que sovint formen part d’altres grups i entorns.

Les portes d’El Xiprer s’obren també per celebrar les festes assenyalades, com per exemple el dia de Nadal, la nit de Cap d’Any o el primer dinar de l’any.

Moltes persones celebren aquestes festes amb la comunitat d’El Xiprer que para taula perquè les persones usuàries puguin celebrar aquestes festes junt amb la gran família que formem entre tots.

Espai d’espiritualitat

Esplai

Ja fa una colla d’anys que un grup de joves de la comunitat va voler fer un servei pels altres i van iniciar l’esplai d’Assís on participen molts nens i nenes i nois i noies de Granollers, tant de la comunitat d’El Xiprer com de fora. L’esplai d’Assís es reuneix més o menys cada quinze dies a El Xiprer els dissabtes a la tarda a les 16’30h (17’30h durant l’horari d’estiu), també alguns caps de setmana fan excursions i, a l’estiu, fan uns dies de colònies que solen ser la primera setmana d’agost.

Dia de Nens
Grup de Joves

Un cop al mes, es celebra el dia de nens, ve a ser un espai on pares i mares voluntaris preparen propostes per ajudar els infants de la comunitat a conèixer a Jesús i aprendre a ser més amics seus. La nostra idea és que siguin els mateixos pares dels nens que venen qui, amb una mica d’ajuda, si els cal, puguin fer-se càrrec de la formació en la fe dels seus fills i filles.

El dia de joves és un espai on joves més adults ofereixen als joves i adolescents un temps de trobada i reflexió conjunta, on poden plantejar-se nous interrogants, compartir inquietuds i descobrir noves maneres de viure la fe i de comprometre’s amb la construcció d’un món millor per a tothom, els joves també es reuneixen un cop al mes.

Les trobades d’aquests grups són un dissabte al mes, comencen a les 17h (18h en horari d’estiu) i acaben amb un berenar i la participació de tots els que volen en la celebració comunitària que comença tot seguit.

http://amicsdejesusdelxiprer.blogspot.com/?m=1

Esplai d'Assís

Colònies
familiars
d’estiu

Les colònies familiars continuen la nostra tradició que va iniciar-se deu fer uns quaranta anys, ara són més reduïdes ja que sol participar-hi gent de la comunitat d’El Xiprer, però on tothom hi és benvingut i on també les persones que son acollides al menjador d’El Xiprer també son convidades a participar-hi. Les colònies solen ser a Queralbs durant sis dies que solen ser la segona setmana d’agost.

Colònies

Festa Major

És un dia molt especial, totes les persones que formen El Xiprer s’impliquen i hi participen, i podem gaudir i compartir amb persones d’orígens i cultures molt diverses, enriquint-nos mútuament.

Ja constitueix una tradició d’El Xiprer, és un dia de diversió i festa, hi ha barbacoa per esmorzar i arrencar el dia amb empenta, gimcana o jocs pels nens, torneig de petanca, dinar de festa major, campionat de dòmino, jocs de taula o pel·lícula pels més joves i acabem amb la pregària del dissabte i el sopar.

Tancant així, el curs d’El Xiprer, coincidint amb el tancament de l’espai d’acollida, del magatzem i l’acabament de les activitats de la comunitat, a causa del descans per vacances del mes d’agost.

Xiprer