Projecte Aquarel·la

El passat mes de febrer 8 nois del projecte Esmorzars van començar a fer un curs per aprendre a nedar al Club Natació de Granollers. Aquest projecte ha estat fruit de la col·laboració entre el CNG i la Fundació El Xiprer i neix de les ganes de les  dues entitats de fer alguna cosa plegades per a persones en risc d’exclusió de la nostra ciutat. El Club Natació Granollers s’ha fet càrrec de les despeses del curs de natació i la Fundació El Xiprer d’equipar els participants. 

Els viatge que han fet aquests nois fins arribar a casa nostra ha estat molt difícil i perillós, sovint han vist com amics o familiars seus han perdut la vida al mar, ells mateixos van arriscar la seva vida ja que no sabien nedar i han sentit el mar com una amenaça. Per això, quan els vam proposar d’aprendre a nedar va ser molt emocionant veure com d’il·lusionats estaven. Les vuit persones que estan seguint el curs estan contentes i han après a respirar bé, a nedar correctament i han perdut gairebé del tot la por. A més a més, estan fent una activitat lúdica i esportiva i això és una cosa que és totalment extraordinària per a ells.

Ara per ara, les seves vides es limiten a sobreviure en un ambient que els hi és molt hostil i difícil, han de sobreviure amb feines precàries i en condicions il·legals i d’explotació fins que no aconsegueixin ser regularitzats amb un contracte de treball. Per això, el fet de passar una hora a la setmana fent esport, rient, coneixent un club esportiu, relacionant-se amb persones distintes i en un entorn relaxat, les està ajudant tant o més que el fet mateix d’aprendre a nedar.

Tant de bo puguin continuar! I tant de bo la participació en espais lúdics i esportius fos també apte per a totes les persones, tinguin o no tinguin papers.