Crida d’EL XIPRER per l’ajuda als REFUGIATS

El XIPRER sempre s’ha mostrat solidari vers totes les persones que han hagut de fugir o marxar dels seus països d’origen per guarir-se de guerres, invasions o de la pobresa que no els permet viure dignament.

El Xiprer sempre ha mantingut les portes obertes a totes aquestes crues realitats, cercant maneres per ajudar als més desvalguts i procurant acompanyar-los en els seus difícils processos d’integració.

Enguany estem seguint amb gran preocupació i tristesa la guerra provocada per la invasió de Rússia sobre Ucraïna i davant l’èxode massiu de ciutadans d’aquell país que cerquen territoris de pau, ens sentim interpel·lats per ajudar en tot allò que ens sigui possible per acollir els refugiats que arribin a tocar les portes de la nostra casa.

Per poder-ho fer en les millors condicions, fem una CRIDA la ciutadania, alhora que emetem el següent MANIFEST:

  1. Coneixedors que el procés generalitzat d’acollida està essent conduït i regulat per les Administracions de l’Estat, de la Generalitat i dels Ajuntaments, manifestem la nostra voluntat  de col·laborar en tot allò que des d’El Xiprer puguem aportar.
  1. En tant en quan El Xiprer forma part de la Fundació Comunitat i Valors, titular de Can Grau de La Roca del Vallès, finca amb disponibilitat actual per acollir fins 20 persones, però amb possibilitats d’acollir-ne 40 més després d’un senzill però necessari procés de rehabilitació, hem posat a disposició de les citades administracions l’esmentada Casa.
  1. Creiem que la finca de Can Grau necessita reconvertir-se en una casa d’acollida amb totes les necessitats bàsiques per esdevenir un espai càlid; amb el mobiliari adient perquè infants, joves i adults puguin sentir-s’hi còmodes i amb l’equipament imprescindible que tota llar necessita. Som conscients, tanmateix, que les administracions públiques poden trigar a canalitzar els ajuts econòmics imprescindibles pel manteniment de tot aquest projecte. Estem  convençuts que caldran tota mena de recursos per alimentar les persones acollides i per gestionar convenientment tot aquell espai. Per tot això, fem una CRIDA a la ciutadania perquè ens ajudi a desenvolupar aquest nou projecte d’emergència humanitària.
  2. Per tal de ser més eficients i poder cobrir els objectius prioritaris, demanem a tothom que senti la necessitat d’ajudar-nos, faci una aportació econòmica mitjançant Bizum o al c/c:

XIPRER – REFUGIATS

BBVA ES67 0182 2940 41 0201736068

BIZUM CODI 33588 

Fundació El Xiprer Vallès Oriental.

Abril de 2022